Babapszichológia

Lélek, viselkedés, fejlődés kétéves korig

Vida Ágnes

Kiadó:
Kulcslyuk Kiadó Kft.
Oldalszám:
336 oldal
ISBN kód:
9789638902672
Megjelenés éve:
2011
-25% 3990 Ft 2 990 Ft
Mennyiség:
1

Várható szállítás: 1-3 munkanap

Ajánljuk még

Ajánló

Miért alussza át az egyik csecsemõ az éjszakát, és miért riasztja anyját óránként a másik? Miért játszik el magában akár félóráig is az egyik baba, és miért sír azonnal a másik, ha leteszik? Miért mar az arcodba és húzza meg a hajadat a kilenc hónapos, és miért bántja a többi kisgyereket a játszótéren a másfél éves, holott otthon sosem látott ilyet?

Ez a könyv lélektani szempontból mutatja be, hogyan is "mûködik" a baba, mit érez, miként formálódik a személyisége, milyen veleszületett tulajdonságai vannak, és mi az, amit szülõként mi alakíthatunk.

Miért fontos az, hogy anyaként vagy apaként megértsd a csecsemõkort? Például azért, mert így sokkal könnyebb lesz a helyzeted: tudod, miért viselkedik a gyermeked éppen úgy, ahogy; nem aggódsz azon, vajon "normális-e", amit csinál; megérted, hogyan fejlõdik - és innen már csak egy lépésre vagy egy-egy konkrét nevelési helyzet megoldásától.

Nem kész, konzerv megoldásokat szeretnék átadni neked, mert azokkal már most is tele a padlás. "Hagyja sírni, anyuka" - mondja a védõnõ. "Adj neki cumit, nekünk az segített" - mondja a szomszéd kismama. "Szoptasd meg, amikor csak sír" - ajánlja a szoptatáscentrikus internetes portál. De melyik a jó módszer? Sokan a megérzéseikre hagyatkoznak, mások vakon bíznak az orvos, a védõnõ tanácsaiban, megint mások csak gyûjtik az információkat, és végül elbizonytalanodnak, mit is kéne tenniük.

Én abban hiszek, hogy nincsenek egyedül üdvözítõ módszerek - minden gyerek más, ezért ami az egyiküknél hatásos, az a másiknál hatástalan. És bizony mi szülõk is mások vagyunk, a nevelési módszernek tehát nemcsak a gyerek, de a szülõ személyiségéhez is illenie kell. Ez a könyv arról szól, hogyan találd meg az egyensúlyt a gyermek egyénisége, a saját személyiséged és a sokféle módszer között. Az interneten évente több ezer anyuka kérdéseire válaszolva gyûjtöttem össze azokat a tapasztalatokat, és formáltam azokat a technikákat, amelyeket e könyvben bemutatok.

Vida Ágnes: Babapszichológus, a havi 250 000 olvasóval büszkélkedõ Kismamablog és Gazdagmami szerzõje. A Kismamablog 2011-ben, a HVG Golden Blog szavazásán elnyerte a legjobb szakértõi blog címet.