A mérgező szégyen gyógyítása

John Bradshaw

Kiadó:
Casparus Kiadó Kft.
Oldalszám:
408 oldal
ISBN kód:
9786155835216
Megjelenés éve:
2022
-10% 4900 Ft 4 410 Ft
Mennyiség:
1

Várható szállítás: 1-3 munkanap

Ajánljuk még

Ajánló

John Bradshaw a személyes fejlődése éss kiteljesedés első számú szakértőjének számít. A lelki-érzelmi egészség témájában alkotók közül őt tartják a 20. század száz legbefolyásosabb szerzői egyikének. A gyermekkorral és családi kapcsolatokkal, valamint a bántalmazás, szenvedélybetegségek, társfüggőség és érrzelmi labilitás hosszútávú hatásával kapcsolatos meglátásai forradalmasították a lelki gyógyulásról és a kapcsolati dinamikáról alkotott képet. Munkájával - így többek között négy New York Times- bestseller könyvével és öt nagy sikerű televíziós műsorával - milliókat segített hozzá a gyógyuláshoz.

A mérgezo szégyen gyógyítása John Bradshaw talán legmaradandoóbb műve. Felvázolja benne, hogy a fiatalon megtanult és felnőttkorba is magunkkal hurcolt egészségtelen mérgezo? szégyen miként válik a kényszeresség, a társfüggőség, a szenvedélybetegség és a túlteljesítés iránti késztetés fő mozgatórugójává. Míg az egészséges szégyen megerősít minket és segít megtartani a társas rendszer szövetét, a nem megfelelő, torz szégyen rombolóan hat az önbecsülésünkre és a családi rendszerünkre, illetve meggátolja, hogy előrelépjünk az életünkben.
John Bradshaw őszinte és érzelmileg kitárulkozó hangvételű könyvét a függőséggel vívott személyes küzdelmének és több évtizedes tanácsadói munkásságának tapasztalataiból merítve írta meg. A szerző a mérgező szégyen forrásának és megnyilvánulásainak bemutatásától eljut a konkrét, gyakorlati módszerekig. Ide tartoznak többek között a megerősítések, a vizualizációk, a belső hanggal és érzelmekkel végzett munka és a vezetett meditációk, melyek segytségével felszabadulhatunk a múlthoz kapcsolódó szégyen bénító hatása alól.
Az új, javított és bővített kiadásban a szerző ismerteti a régebbi és a legfrissebb kutatásokat, megválaszolja a húsz évvel ezelőtt megjelent első kiadás óta felmerült kérdéseket, illetve új fejezeteket tár az olvasók elé, melyekben a spiritualitás és az érzelmi gyógyulás összefüggéseiről ír.

Kapcsolódó könyvek