A szerelem alanya és tárgya

Fahidi Éva

Kiadó:
Ariel Internazional Kft.
ISBN kód:
9786150042268
Megjelenés éve:
2018
-10% 2990 Ft 2 690 Ft
Mennyiség:
1

Várható szállítás: 1-3 munkanap

Ajánló

“Emberekről szeretek írni, szeretek csipkelődni, szeretem a nyelvem köszörülgetni, és nem tudom nem észrevenni a legfontosabb kisördögöt, a humort.

Csupa nagybetűvel szeretném ideírni a történelem számomra legnagyobb tanulságát. Nem én találtam ki, hanem Anatole France: mintegy kétszáz év kell ahhoz, hogy meg lehessen tudni, mi történt valójában. Ennyi év alatt már senki sem él, akinek érdeke fűződne ahhoz, hogy változtasson az igazságon. Az idézet nem szószerinti, de örök érvényű. Szeretettel ajánlom nagyvonalú történelemhamisítóknak. Mi az a kétszáz év? Akkor majd rajtuk röhög a világ.”

Lenyűgöző, amikor egy 93 éves ember odaül a laptopjához és könyvet ír, visszaemlékezést, egy személyes mesét a világról, ahogy ő látja évtizedek távlatából. Ez az új kötet ott kezdődik, ahol az első befejeződött. Ahogy A Dolgok Lelke a család történetén keresztül mutatta be a két háború közti Magyarországot és persze a holokausztot is, úgy ez az új könyv Éva szerelmein keresztül enged bepillantást a szocializmusba.

Férfiakról és nem csak férfiakról mesél. Előbukkan ugyanaz az erős, mérhetetlenül tisztességes ember, akit A Dolgok Lelkében már megtanultunk csodálni. Éva személyes történeteiben példát mutat emberi tartásból és abból a minőségből, hogy képes a pillanatot bármilyen körülmények között jókedvűen, humorral, maradéktalanul megélni.

Ha nő lennék, olyan szeretnék lenni, mint amilyen Éva, mert a világnak sok-sok olyan nőre van szüksége, mint ő. Szeretete, elfogadása, szelíd, felemelő bölcsessége, huncutsága és tisztasága, tartása és hajlékonysága lenyűgöző. /Mihály György/

Kapcsolódó könyvek