Szuperérzékenyen párban

Harmóniát hozó megoldások harsány világunkban

Elaine N. Aron

Kiadó:
Sensum Donum Kft.
ISBN kód:
9789630873017
-15% 3960 Ft 3 370 Ft
Mennyiség:
1

Várható szállítás: 1-3 munkanap

Ajánló

Ez a könyv arról szól, ami mindünknek talán a legfontosabb az életben.
Arra tanít, hogyan törekedhetünk a párkapcsolatunk minőségének megőrzésére, javítására, sőt fejlesztésére.
Már a könyv címe is elárulja, hogy nem általában foglalkozik a párkapcsolati egyensúlyteremtéssel, hanem abban a különös esetben, amikor magunk vagyunk a párunk, esetleg mindketten szuperérzékenyek vagyunk.
Azzal szembesít, amivel kevésbé foglalkozott eddig a párkapcsolati pszichológia, hogy vannak stabil, velünk született, sajátosan érzékeny idegrendszeri működésmóddal jellemezhető adottságaink, olyan lelkialkatunk, amely áldás és átok egyaránt lehet, ha nem tudjuk elfogadni, kezelni, és belőle a pozitív oldalt világra segíteni.
A szeretetkapcsolatokban ez különösen fontossá válhat, hiszen a túlzott érzékenységű mimózalélek olyan, mint egy finomhangolású hangszer, amelyből az értő-szerető művész csodálatos dallamokat fakaszthat.
Az ellenkezője is létrejöhet, így meg kell tanulni a finomhangolást, a kölcsönös összehangolódást, hogy megszülethessenek – Karinthy Frigyes szavaival szólva – a szív igaz dallamai, létrejöhessen a harmónia.
Ehhez nyújt gazdag tudományos, de főként gyakorlati és személyes tudásanyagot a rendkívül érdekes könyv, amely a szuperérzékeny személyiségről szóló könyvsorozat harmadik kötete. Olvassuk és legyünk mindannyian a finomhangolású kommunikáció felkészült, tudatos, egyszersmind szeretettel viszonyuló mesterei.
(Dr. Bagdy Emőke, pszichológus)