Figyelem! Tekintettel arra, hogy a magyar kormány a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés érdekében 2020. március 17-től minden rendezvényt betiltott, a tilalom feloldásáig minden Nyitott Akadémia előadás elmarad vagy új időpontra kerül. Bővebb információ a Nyitott Akadémia jelenlegi működéséről itt.
Deliága Éva

A szemnek láthatatlan
Mi állhat a gyerek viselkedése, tünete hátterében?

07. április

Részletek

A rendezvény elmarad!

Ismertető

A kiváló gyermekpszichológus, Deliága Éva informatív, hasznos és lebilincselően érdekes előadásait élvezettel hallgatja a közönség. Mi állhat a gyerek viselkedése vagy tünete hátterében? Jól értjük azt, amit látunk? Lehet, hogy ijesztőnek tűnik a jelenség, pedig teljesen normális? Vagy éppen semmiségnek látszik, de ha nem figyelünk oda, nagy baj lesz belőle?

Aggódnunk kell-e, ha a gyerek képzeletbeli lényektől vagy valószínűtlen eseményektől szorong? Ha nem hajlandó elmondani, mi volt az iskolában, vagy mit csinál az Interneten? Ha hirtelen megváltozik a hangulata, a magatartása? Ha romlani kezd a tanulmányi eredménye? Ha nagyon konfliktusos a testvérek kapcsolata?

Deliága Éva gyermekpszichológus érdekes és élményszerű előadásában segít a szülőknek, nagyszülőknek eligazodni, hogy mikor van szó természetes életkori vagy alkati jelenségről, és mikor olyan problémáról, amely már beavatkozást igényel. Beszél azokról a helyzetekről, amikor a mélyben valami egészen másról van szó, mint ami a felszínen nyilvánvalónak tűnik. A főbb problématerületeket kisgyerekkortól egészen kamaszkorig sorra veszi.

Humánus, közvetlen hozzáállásával segít oldani a szülőben esetlegesen jelenlévő szorongást vagy szégyenérzetet, és megfelelő megoldást találni a fennálló problémára. Az előadás interaktív, az utolsó negyedórában kérdezni is lehet a szakembertől.