Vekerdy Tamás

Jól értem a gyerekemet?
Mi állhat az adott jelenség vagy probléma hátterében?

15. október

Részletek

 • Dátum:

  2018. október 15., hétfő

 • Helyszín:

  MOSONMAGYARóVáR

  Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar - AULA - 9200 Mosonmagyaróvár Vár tér 2.

  Bővebb információ a helyszínről…

 • vekerdy_tamas.gif

  18:00

  Dr. Vekerdy Tamás

  gyermek-szakpszichológus

  Bővebb információ a szerzőről…

  Jól értem a gyerekemet? - Mi állhat az adott jelenség vagy probléma hátterében?

A rendezvény elmarad!

Ismertető

A gyerek sok esetben nem tudja szavakba önteni azt, hogy mi okoz számára félelmet, nehézséget vagy szenvedést. Talán nem is tud még beszélni, vagy olyan belső élményeket él át, amelyeket csak érzékel, de nem ért. Esetleg mond valamit, amit meg tud ragadni – például azt, hogy a szörnyektől fél –, de valójában valami egészen más jelenti a problémát, például az, hogy érzékeli a szülei közötti feszültséget, és attól szorong, hogy el fognak válni.

Szülőként ezért gyakran csak a gyerek viselkedésének megváltozásából, illetve különböző testi tünetekből érzékeljük azt, hogy valami baj van – és nem feltétlenül értjük, vagy félreértjük, hogy valójában mi is a baj. Ha pedig nem látjuk, hogy mivel állunk szemben, akkor nehezen fogunk tudni jól, hatékonyan segíteni. Éppen ezért alapvetően fontos, hogy megtanuljuk helyesen kódolni az észlelt jeleket, pontosan kérdezni, és értően hallgatni a gyerek válaszait.

Dr. Vekerdy Tamás új előadásában ehhez kíván segítséget nyújtani, több évtizedes gyermekpszichológusi praxisa alapján, a tőle megszokott élvezetes, lebilincselő stílusban. Legyen szó csecsemőről, kisgyerekről, iskolásról vagy kamaszról, bőven adódnak olyan helyzetek, amikor nem egyértelmű, hogy valójában mi is a gond, vagy hogy mi állhat annak hátterében. Mit tegyünk ilyenkor? Hogyan fejtsük meg, mit jelenthet, amit tapasztalunk?

További rendezvények itt: Mosonmagyaróvár