Felhívjuk figyelmedet ünnepi nyitva tartásunkra: Irodánk december 22-től január 8-ig zárva tart. Január 8-tól a megszokott nyitva tartási idő szerint várunk!
Almási Kitti

Bátran élni
Félelmeink és gátlásaink leküzdése

28. november

Részletek

TELTHÁZ!

Ismertető

A kitűnő humoráról és gyakorlatias szemléletéről ismert pszichológus a magyar lélektani ismeretterjesztés egyik legkedveltebb személyisége, emlékezetes előadásait országszerte vastapssal köszöni meg a közönség.

Almási Kitti legújabb, Bátran élni című könyvében azt kutatja, hogy mi hívja életre a szabad mozgásterünket korlátozó, életünket beszűkítő félelmeket és gátlásokat, és hogyan küzdhetjük le ezeket. Ebből az izgalmas témából ad ízelítőt szekszárdi előadásában is.

Sokan szenvedünk attól, hogy vágyunk valamire, van valamilyen ambíciónk, kilépnénk abból, ami fojtogató a számunkra, de azt érezzük: úgysem sikerülne, úgyis kudarcot vallanánk, sőt, esetleg még rosszabb helyzetbe kerülnénk, mint most vagyunk. Ezért inkább meg se próbáljuk, bele se fogunk, megmaradunk a langyosban vagy a szenvedésben. Közben talán utáljuk magunkat, amiért nem merünk lépni, változtatni, de az önutálat még nem ad erőt, lendületet.

Ilyen helyzetben fontos egyrészt felkutatni, hogy miből eredhetnek a félelmeink, gátlásaink (hiszen azok sokszor a múlt fájdalmas élményeiben gyökereznek), másrészt tudatos munkával csökkenteni erejüket, hogy ne akadályozzanak bennünket céljaink elérésében. De hogyan tegyük? Erre a kérdésre igyekszik választ adni Dr. Almási Kitti, rengeteg lehetséges eszközt adva hallgatói kezébe. A nehéz témát a doktornő jó humorú, sodró előadói stílusa oldja, és teszi élvezetessé.