Felhívjuk figyelmedet ünnepi nyitva tartásunkra: Irodánk december 22-től január 8-ig zárva tart. Január 8-tól a megszokott nyitva tartási idő szerint várunk!
Vekerdy Tamás

Jól értem a gyerekemet?
Mi állhat az adott jelenség vagy probléma hátterében?

12. november

Részletek

 • Dátum:

  2018. november 12., hétfő

 • Helyszín:

  GYöNGYöS

  Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, B ép. - V. előadó - 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36.

  Bővebb információ a helyszínről…

 • vekerdy_tamas.gif

  18:00

  Dr. Vekerdy Tamás

  gyermek-szakpszichológus

  Bővebb információ a szerzőről…

  Jól értem a gyerekemet? - Mi állhat az adott jelenség vagy probléma hátterében?

TELTHÁZ!

Ismertető

A gyerek sok esetben nem tudja szavakba önteni azt, hogy mi okoz számára félelmet, nehézséget vagy szenvedést. Talán nem is tud még beszélni, vagy olyan belső élményeket él át, amelyeket csak érzékel, de nem ért. Esetleg mond valamit, amit meg tud ragadni – például azt, hogy a szörnyektől fél –, de valójában valami egészen más jelenti a problémát, például az, hogy érzékeli a szülei közötti feszültséget, és attól szorong, hogy el fognak válni.

Szülőként ezért gyakran csak a gyerek viselkedésének megváltozásából, illetve különböző testi tünetekből érzékeljük azt, hogy valami baj van – és nem feltétlenül értjük, vagy félreértjük, hogy valójában mi is a baj. Ha pedig nem látjuk, hogy mivel állunk szemben, akkor nehezen fogunk tudni jól, hatékonyan segíteni. Éppen ezért alapvetően fontos, hogy megtanuljuk helyesen kódolni az észlelt jeleket, pontosan kérdezni, és értően hallgatni a gyerek válaszait.

Dr. Vekerdy Tamás új előadásában ehhez kíván segítséget nyújtani, több évtizedes gyermekpszichológusi praxisa alapján, a tőle megszokott élvezetes, lebilincselő stílusban. Legyen szó csecsemőről, kisgyerekről, iskolásról vagy kamaszról, bőven adódnak olyan helyzetek, amikor nem egyértelmű, hogy valójában mi is a gond, vagy hogy mi állhat annak hátterében. Mit tegyünk ilyenkor? Hogyan fejtsük meg, mit jelenthet, amit tapasztalunk?