Tekintettel arra, hogy a magyar kormány a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés érdekében 2020. március 17-től minden rendezvényt betiltott, a tilalom feloldásáig minden Nyitott Akadémia előadás elmarad vagy új időpontra kerül. Bővebb információ a Nyitott Akadémia jelenlegi működéséről itt.
Online előadás
Orvos-Tóth Noémi

Örökölt sors
Családi sebek és a gyógyulás útjai

14. október

A járványhelyzet eszkalálódása miatt a szlovák kormány októbertől minden rendezvényt betiltott, ez pedig ellehetetleníti azt, hogy Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című előadását élőben, Dunaszerdahelyen tarthassa meg. Az előadás ugyanakkor nem marad el, csak átkerül az online térbe.

Október 14-én 19:00 órától egy zárt online csatornán közvetítjük az előadást mindazok számára, akik jegyet váltottak rá. Kérjük, ehhez küldd el email címedet és a jegyed sorszámát az info@nyitottakademia.hu címre, és október 13-án (tehát a közvetítést megelőző napon) egy válasz emailben küldjük el Neked az előadás megtekintéséhez szükséges linket. 

Amennyiben ezzel a lehetőséggel nem szeretnél élni, a jegyedet a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban válthatod vissza, és ez esetben nem adunk Neked hozzáférést az online közvetítéshez.

Szeretettel várunk október 14-én Orvos-Tóth Noémivel az online térben!

Részletek

TELTHÁZ!

Ismertető

A karizmatikus szakembert egy olyan témáról hallgathatjuk meg, amellyel mindenkinek érdemes foglalkoznia, hiszen egyetlen ember sorsa, személyisége és döntései sem érhetők meg igazán jól transzgenerációs szemlélet nélkül.

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.

A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd – amit a modern kutatások eredményei is igazolnak -, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései még a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább. Az egykori háborús üldöztetés a mi életünkben depresszió formájában jelentkezik, a kitelepítés traumája állandó bizalmatlanságban, az árván maradt dédmama kötődési vesztesége párkapcsolati kudarcokban, az öngyilkos nagypapa eltitkolt története pánikzavarban – hogy csak néhány lehetséges példát említsünk.

Ha tehát szeretnénk megszabadulni kínzó tüneteinktől, vagy megváltoztatni zavaró viselkedési és érzelmi mintáinkat, sok esetben fel kell tárnunk családunk múltját. Ez gyakran nem egyszerű feladat, mert sok titkot, kimondatlan feszültséget hurcolunk magunkkal, és adunk tovább generációról generációra. A tabutémák pedig megakadályozzák, hogy egészségesen és őszintén kapcsolódjunk egymáshoz és önmagunkhoz.

Orvos-Tóth Noémi lebilincselő előadásában kliensei és világhírű művészek esetein keresztül mutatja be ezeknek a mechanizmusoknak a működését, és egy kis családfa-kutatási gyorstalpalót is tart, hogy hozzá tudjunk kezdeni saját transzgenerációs önismereti utunkhoz.