Figyelem! Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információk Megértettem!

Nyitott Akadémia

Nyitott Akadémia Workshop TELTHÁZ!

Félelemből erőforrás
Egynapos tréning Al Ghaoui Hesnával

Időpont

2018. február 24. szombat

Helyszín

Budapest
Nyitott Akadémia Központ - 1122 Budapest, Széll Kálmán tér 21. (első emelet)
2018. február 24. szombat
10:00
1218-al-ghaoui-hesna.jpg Al Ghaoui Hesna
újságíró, haditudósító
Félelemből erőforrás - Egynapos tréning Al Ghaoui Hesnával

Vajon miért tartja a legtöbb ember a félelmet negatív érzésnek? Talán azért, mert – sokszor alattomosan – elkezdi átvenni az irányítást az életünkben, és olyan döntésekre sarkal minket, amelyekkel nehezen azonosulunk. Mert bár a félelem felszínre hozhatja a legjobb, de sajnos a legrosszabb oldalunkat is. Hogy mitől függ, hogy melyiket? Hogy hogyan alakul ki bennünk a félelem érzése, milyen fiziológiai folyamatok játszódnak le ilyenkor a szerveztünkben, amelyek befolyásolják, hogy végül miként viselkedünk, milyen döntéseket hozunk, és hogyan érezzük magunkat a bőrünkben? Hogyan lehet a félelmet hajtóerővé alakítani? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a workshop során.

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima díjas újságíró, haditudósító az elmúlt tizenöt évben több mint húsz országból, köztük számos háborús terepről tudósított. Megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Elkezdett alaposabban foglalkozni a témával, kutatókat keresett fel, hogy megtudja, mi történik az agyunkban, az izmainkban, amikor félünk, és világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan vehetjük észre, ha a félelem alattomosan elkezdi irányítani a szokásainkat, a viselkedésünket. Elképesztő kutatásokat fedezett fel arról, hogy nem csupán a stressz képes hatni a testünkre és a pszichénkre, hanem ez működik fordítva is: megtanulhatjuk befolyásolni a veszélyérzet által kiváltott fiziológiai folyamatokat, és azok hatását is a szervezetünkre. 

A workshop 10-16 óráig tart, közben ebédszünettel. 


Vissza az előző oldalra
Ügyfélszolgálat