Figyelem! Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információk Megértettem!

Nyitott Akadémia

Kedves Barátunk!

Pál Feri ajánlásával végre magyar nyelven is megjelent minden idők egyik legfontosabb párkapcsolati témájú könyve! John Gottman bestselleréből több mint egymillió példány kelt már el világszerte, a laikusok és a segítő szakemberek számára egyaránt alapműnek számít. Ha csak egyetlen könyvet olvasol el ebben a témában, érdemes ezt választanod – több évtized kutatásainak tudományosan alátámasztott, a lehető legérthetőbb és leghasználhatóbb formában átadott esszenciája. Pál Feri egyik kedvenc könyve, több előadását kifejezetten erre építette.

JOHN GOTTMAN, NAN SILVER: A JÓL MŰKÖDŐ HÁZASSÁG 7 ALAPELVE

John M. Gottman a világ egyik legismertebb pszichológusa és a párkapcsolatok területének vezető szakértője az Egyesült Államokban. Több évtizede végez utánkövetéses kutatásokat párok százainak bevonásával, aminek köszönhetően ma már elegendő 15 percig figyelnie egy pár kommunikációját, és 91%-os pontossággal meg tudja mondani, hogy kapcsolatuk tartós és elégedett lesz-e, vagy pedig elválnak egymástól. Ez a magas találati arány nem Gottman intuícióján nyugszik, hanem azon a roppant mennyiségű adaton, amelyet a szakember az elmúlt évtizedek során gyűjtött és elemzett.

Gottman azonban nem azt tartja a legfontosabb tudományos eredményének, hogy nagy biztonsággal be tudja jósolni a válást, hanem hogy hét alapelven nyugvó módszere segítségével a párok jelentős részénél meg is tudja előzni azt. Kutatásainak köszönhetően ugyanis ma már nemcsak azzal vagyunk tisztában, hogy mitől megy tönkre egy párkapcsolat, de azzal is, hogy mitől működik jól, és hogyan tehető jobbá, erősebbé.

A könyvben ismertetett stratégia jelentősen javítja, elmélyíti, védi a párkapcsolatot – és szükség esetén akár képes megmenteni is azt, ha veszélybe kerül. Gottman műve ráadásul azokat is meggyőzi, akik általában szkeptikusak a hasonló témájú könyvekkel szemben, ugyanis nem puszta elképzeléseket és véleményeket ismertet, hanem a világ legdrágább és leginnovatívabb kutatássorozata által felderített és igazolt tényeket.

A könyv átdolgozott kiadásába belekerültek az időközben végzett újabb kutatások eredményei, valamint friss tesztek és feladatok, melyek segítenek felmérni az adott házasság jelenlegi állapotát, illetve fejleszteni a párkapcsolati elégedettség szempontjából legfontosabb készségeket. A kötetben ismertetett stratégia a kapcsolatok minden szakaszában alkalmazható – elköteleződés előtt, hogy meggyőződjünk arról, jó döntést készülünk-e hozni; harmonikus, boldog időszakban, amikor a legjobb eséllyel erősíthetjük meg a szövetségünket, hogy elkerüljünk számos későbbi problémát; kisebb-nagyobb gondok felbukkanása esetén, hogy javítsunk a kapcsolatunkon; és rendkívül nehéz élethelyzetekben is, amikor már a házasság fennmaradása forog kockán.

Akárhol tartunk is éppen, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a társunkkal közös életünkből, nagy haszonnal forgathatjuk ezt a könyvet.

Megrendelem a könyvet 25%-os kiadói kedvezménnyel, azaz 3360 forint helyett 2520 forintért

OLVASS BELE A KÖNYVBE!

"Ha már volt valaha, vagy ha éppen most van valamilyen kapcsolati problémád, akkor nagy valószínűséggel igen sok tanácsot kaptál már. Ám ezeknek az elképzeléseknek a döntő többsége rossz, függetlenül attól, hogy azt a televízióból mantrázza egy pszichológus, vagy a helyi bevásárlóközpont bölcs manikűröse duruzsolja a füledbe. Sok ilyen teória, ideértve még azokat is, amelyeket pedig kezdetben tehetséges elméleti szakemberek is támogattak, már rég hiteltelenné vált, vagy legalábbis megérdemelné, hogy rég az legyen. Csakhogy ezek már annyira beágyazódtak a köztudatba, és olyan népszerűvé váltak, hogy nem is hinnénk. Talán mind közül a legnagyobb hatású mítosz az, hogy a kommunikáció – és azon belül is a konfliktusok megoldásának megtanulása – szolgáltatja a romantikához és a tartós, boldog házassághoz vezető utat. Függetlenül attól, hogy a terapeuta milyen elméleti beállítottságú, az üzenet, amit kapsz, mindig meglehetősen egyforma: tanulj meg jobban kommunikálni. A figyelési és problémamegoldó technikáknak valóban fontos szerepük van a kapcsolatok építésében és fenntartásában. Azonban igen gyakran úgy tekintünk ezekre a módszerekre, mintha a pároknak csak ezekre lenne szükségük a sikerhez, így aztán azok, akik nem oldják meg jól a problémáikat, eleve kudarcra vannak ítélve. Csakhogy ezeknek a hiedelmeknek egyike sem igaz."

"Pályafutásom elején többnyire magam is ugyanazokat a tanácsokat adtam a hozzám forduló pároknak, mint bármelyik terapeuta akkoriban – ugyanazokat az ezeréves javaslatokat és kommunikációs lehetőségeket a konfliktusok feloldására. De a saját eredményeimmel való őszinte szembesülés rákényszerített, hogy nyíltan szembenézzek a száraz tényekkel: ha csak arra veszem rá a párokat, hogy kedvesebben fejezzék ki nézeteltérésüket, attól valószínűleg csökken a vitatkozás alatti stressz-szintjük, de ez arra már többnyire nem elég, hogy újra is élessze házasságukat. Arra, hogy mit kellene tenniük ezeknek a pároknak, akkor ébredtem rá, miután megvizsgáltam azoknak a házasoknak a viselkedését, akiknek a kapcsolata jól működött. Talán ezek a párok intelligensebbek voltak, mint a többiek, vagy csak egyszerűen szerencsésebbek? S bármi is legyen a titkuk, lehetne-e azt másoknak is tanítani? Nincs két egyforma párkapcsolat, de minél jobban megfigyeltük kutatócsoportommal a boldog, működő házasságokat, annál egyértelműbbé vált, hogy hét kérdéskörben mégis nagyon is hasonlók. S bár valószínűleg nem is tudják, hogy követik e hét alapelvet, mégis mind ténylegesen ezek alapján élnek. A boldogtalan házasságoknál pedig rendre sérül a hétből legalább egy – sőt, általában több is. Ha viszont elsajátítod ezt a hét alapelvet, te is biztosíthatod házasságod harmóniáját."

Megrendelem a könyvet 25%-os kiadói kedvezménnyel, azaz 3360 forint helyett 2520 forintért

"A legegyértelműbb jele annak, hogy a vitatkozás nem lesz sikeres, az, ahogy a beszélgetés kezdődik. Bár Dara kifejezetten lágyan és halkan beszél, szavaiban hihetetlen intenzitású negatív érzés rejlik, támadó és szarkasztikus. Ha egy párbeszéd durva nyitással indul, az elkerülhetetlenül negatívan végződik majd, még akkor is, ha a felek közben erősen dolgoznak azon, hogy ’kedvesek’ legyenek. A statisztika sokatmondó: az esetek 96%-ában a negyedórás beszélgetés első három percéből megjósolható a végkifejlet. A durva nyitás egyértelműen bukásra ítél. Ha tehát egy beszélgetésetek így kezdődik, akár hagyjátok is azonnal abba, szusszanjatok egyet, és kezdjétek elölről."

"A 130 újházas párt kilenc éven át követő kutatásunk azt mutatta ki, hogy már a házasság első hónapjaiban is boldogabb volt azoknak a férfiaknak a kapcsolata, akik engedték, hogy feleségük befolyásolja őket, és kisebb arányban végződött házasságuk válással, mint azoké, akik ellenálltak a feleségük befolyásolási kísérleteinek. Statisztikailag kifejezve: azoknak a férfiaknak, akik nem osztják meg a hatalmat feleségükkel, 81%-os eséllyel végződik a házasságuk válással."

"A legtöbb házasságon belüli vitát és konfliktust nem lehet megoldani. A házaspárok éveket töltenek azzal, hogy megpróbálják a másik gondolkodását, beállítottságát megváltoztatni – de ez lehetetlen. Mégpedig azért, mert nézeteltérésük lényegében alapvetően eltérő életstílusokban, személyiségekben és értékekben gyökerezik. Az ezek miatt történő vitatkozással csak az idejüket vesztegetik, illetve a kapcsolatukat teszik tönkre. Ehelyett azt kell meglátni, hogy melyek azok az alapvető különbségek, amelyek a konfliktust okozzák, és meg kell tanulni úgy együtt élni velük, hogy közben tiszteljék és megbecsüljék egymást. Csak ekkor lesznek képesek közös értelmet és célt adni házasságuknak."

Megrendelem a könyvet 25%-os kiadói kedvezménnyel, azaz 3360 forint helyett 2520 forintért

Üdvözlettel:
A szervezők

Ügyfélszolgálat