Ha karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 20-án 10:00 óráig várjuk a megrendelésedet, amelyet a GLS/DPD futárszolgálat legkésőbb december 23-án kiszállít. Bővebb információ a Nyitott Akadémia ünnepi nyitvatartásáról.
Dedikálós akció Dedikálós akció

Tari Annamária pszichológus

Klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, szűkebb szakterülete a pszichoanalízis (pszichoanalitikus kandidátus).
Tari Annamária tizenöt éves korában döntötte el, hogy pszichológus lesz. Egyik gimáziumi tanára azt kérdezte az órán, hogy "ki tudja, mit jelent a pszichoanalízis?" Annamária akkor határozta el, hogy ezzel a tudománnyal kell foglalkoznia.

"Nehézfiúkkal" kezdte

Első diplomáját gyógypedagógusként szerezte, és a főiskola utolsó évében már felvételizett az ELTE-re, pszichológia szakra. A két diploma és a gyógypedagógusi előélet kimondottan hasznos volt a pályája során. Eleinte nehezen kezelhető gyerekekkel foglalkozott egy fiúnevelő otthonban, aztán intézetből kikerült gyerekek utógondozásával folytatta, majd öt évig volt fiatalkorú bűnelkövetők hivatásos pártfogó-felügyelője Kőbányán.
Ezután képezte át magát klinikai szakpszichológussá, de mai napig rengeteget profitál azokból a tapasztalatokból, melyeket a nehezen kezelhető fiatalokkal való munkája során szerzett.
A kórházi gyakorlat mellett folytatta szakmai képzését, megszerezte a pszichoterapeuta és pszichoanalitikus címet.

"Ha vannak kérdéseid, amiket sosem mertél kimondani"

A médiaszereplést a kilencvenes évek második felében kezdte, először az MTV Repeta című, délutáni középiskolás korosztálynak szóló magazinműsorába hívták rendszeresen tanácsot adni. Legtöbben az RTL Klub Reggeli című műsorából vagy a Viva zenei csatorna Intim szféra című műsorából ismerhetik; szerepelt a Magyar Rádió, a Klubrádió és a Radiocafé adásaiban is.
2003-ban jelent meg első könyve Intim szféra címmel, mely a 17-25 éves korosztály problematikájával folalkozik, mely a hasonló című tévéműsor anyagából válogat.
"Az Intim szféra könyv gondolata nem sokkal a VIVA Televízión futó műsor befejezése előtt fogalmazódott meg bennem, mert a kapott levelek és visszajelzések egyértelműen mutatták, hogy a pszichológiai problémák és kérdések egyre fontosabbak mindenkinek. Egy olvasmányos, de klinikai szempontból korrekt és használható információkat tartalmazó, ismeretterjesztő könyvet szerettem volna létrehozni, megtartva a műsorban megismert stílust" - írja Annamária a könyv honlapján.

A lelkünket is kell ápolni

A visszajelzések szerint a könyvet nagyon jól fogadták a fiatalok, és a szakemberek szerint is hiánypótló felvilágosító irodalom született. Annamária hivatásának tekinti, hogy segítsen a fiataloknak. Egyik legfontosabb törekvése, hogy megváltoztassa azt a nézetet, mely szerint, aki pszichológushoz jár, az bolond vagy öngyilkosjelölt, de biztos hogy valami nem stimmel nála. Szerinte, ha természetes, hogy ápoljuk a testünket, ugyanilyen megszokottá kéne válnia, hogy a lelkünkkel is foglalkozunk. Legfontosabb célkitűzése a pszichológiai ismeretek széles körű terjesztése, a pszichológiai kultúra fejlesztése.

Tari Annamária legújabb könyvei

Rád találni

Horváth Gergely, Tari Annamária

Pénz, karrier, csillogás?

Baktay Miklós, Baktay Zelka, Popper Péter, Tari Annamária, Zsolt Péter

Családi boldogság, családi pokol?

Angster Mária, Csernus Imre, Czeizel Endre, Komlósi Piroska, Mohás Lívia, Pál Ferenc (Feri atya)…

Öröm, fájdalom tabu

Lux Elvira, Popper Péter, Ranschburg Jenő, Tari Annamária