Szendi Gábor klinikai szakpszichológus

1954-ben született. Felnőve, programozó matematikusként folyamatosan azon törte a fejét, valójában mi is akar lenni. Végül úgy döntött, hogy leginkább elnyomott író. Mint addigi életében mindig, közbeszólt a szerencse, és felvették a MAFILM forgatókönyv-iskolájába. Az iskola végeztével ismét szerencséje volt, és kikötött az akkori filmgyártás mindenki által utált, legprogresszívebb stúdiójában, a Társulás Stúdióban, amely szorgosan munkálkodott a rendszer kikezdésén. Dramaturg-íróként dolgozott, s találkozott két nagyszerű rendezővel, akiknek írt három filmet (egy nagyjáték, két tv). Közben a stúdió annyira belejött a rendszerbírálatba, hogy végül a párt megszüntette, és Szendi utcára került. ? ezt is szerencsének tartja. Pár évvel ezután ugyanis a filmgyártás széthullott, de igazából ő már kitoloncolása előtt is kezdte unni a kontraszelektív környezetet. Akkoriban mindenki azt kérdezte, miért rosszak a magyar filmek. ? úgy érezte, tudja.
Ekkor régi hobbijából kifejlődött új szakmája: könyvkötő lett. Részben antik könyveket kötött antikváriumoknak, részben egyfajta földalatti kiadóként háború előtti pszichológiai könyveket adott ki. 32 évesen úgy döntött, inkább pszichológus szeretne lenni. Akkoriban 15 embert vettek fel erre a szakra, s ő köztük lehetett. Kitűnővel végzett, nagyon megbecsülte az élet adta nagy lehetőséget. Aztán megint a szerencse? Még meg sem száradt a tinta a diplomáján, már irigyelni való állást kapott. Csak pár órát kellett oktatnia, s aztán élhetett a tudománynak. Élt is a lehetőséggel, rengeteget olvasott. Tanult hipnózist, neurolingvisztikai programozást, majd elvégezte a klinikus szakpszichológus posztgraduális képzést. Aztán megint kivetette magából a közeg. Nem is bánta, mert azt, ami a környezetében folyt, ő már huzamosabb ideje áltudománynak ítélte meg. Nem tagja semmiféle szakmai szervezetnek, úgy gondolja, be sem fogadnák. Website-ja, a www.tenyek-tevhitek.hu szabad véleménynyilvánításának helye.

Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy szerzőinket és előadóinkat nem éred el telefonszámainkon! Szakembereink elérésében, sajnos, nem áll módunkban közvetíteni, őket az egyéb platformjaikon kell megkeresned.

Szendi Gábor legújabb könyvei

Mindennapi játszmáink

Bagdy Emőke, F. Várkonyi Zsuzsa, Popper Péter, Szendi Gábor

Szárnyakat adni

Szendi Gábor