Tekintettel arra, hogy a magyar kormány a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés érdekében 2020. március 17-től minden rendezvényt betiltott, a tilalom feloldásáig minden Nyitott Akadémia előadás elmarad vagy új időpontra kerül. Bővebb információ a Nyitott Akadémia jelenlegi működéséről itt.

Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta

Orvos vagyok. Ez régebben azt jelentette számomra, hogy a betegségek elleni harc katonája vagyok. Ma azt jelenti: az élő emberi testtel és annak betegségeivel folytatott kommunikáció elkötelezett kutatója, gyakorlója vagyok.

Pszichiáter és pszichoterapeuta szakképzéseket szereztem. Ez annak idején arra volt jó, hogy képes legyek lelki problémákat kategorizálni, diagnosztikus címkéket adni, pszichopatológiai magyarázatokat kreálni, kezelési tervekkel előállni. Ma mindennek a lényegét az emberi lélek dolgainak előítéletmentes, szeretetteli elfogadásában és a nehézségek, elakadások, megfagyások feloldódásának kreatív előmozdításában látom.

Kutatói pályám fókuszában annak idején az alternatív gyógymódok álltak, Ph.D. disszertációmban ezek pszichológiai és szociológiai vetületeit vizsgáltam. Oktatói karrierem „csúcsán”, egyetemi tanszékvezetőként, azzal találtam szemben magam, hogy egy belső hang más utakra hív: mindent előről kezdeni, minden új alapokra helyezni!

Elkezdtem saját módszereimet kifejleszteni, és megszületett a SzomatoDráma, majd pár évvel később az Ultrarövid Terápia. Ma már nincs kétségem, hogy jól döntöttem. Azzal, és csak azzal foglalkozhatom, ami igazán érdekel, amiben mélyen hiszek, és ennek a tanítása, továbbadása mellett köteleződtem el.

A száraz, tudományos nyelven fogalmazott publikációk után végre saját, legőszintébb hangomon tudtam megszólalni a „Mit üzen a tested?” című, 2013-ban megjelent első könyvemben, amely egyfajta szakmai és személyes önéletrajz is lett egyben. Ezt a könyvet 3 év múlva a “Mit üzen a lelked?” követte, amelyben arra tettem kísérletet, hogy felvázoljak egy járható utat az önutálattól az egszséges önszeretetig, miközben kibontom az emberi lélekről vallott átfogó koncepciómat is.

Mostanában elsősorban önismereti és képző csoportok vezetésével, egyéni konzultációkkal, előadások tartásával, írással és a munkám szellemiségében osztozó szakmai közösség támogatásával foglalkozom.

Dr. Buda László legújabb könyvei

Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig

Bagdy Emőke, Buda László, Koltai Mária, Pál Ferenc (Feri atya), Szondy Máté

Fejben dől el?

Bagdy Emőke, Buda László, Kádár Annamária, Pál Ferenc (Feri atya)

Mit üzen a lelked?

Buda László

Mit üzen a tested?

Buda László