Andrek Andrea pszichológus

1996-ban szereztem pszichológusi oklevelet az ELTE Bölcsésztudományi Karán. 2007 óta az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karának oktatója, egyben a doktori iskola végzős hallgatója vagyok. Elnökségi tagja vagyok a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak, amelynek célja a korai időszakkal foglalkozó egyes tudományterületek közötti párbeszéd megteremtése, valamint az aktuális tudományos eredmények bemutatása és publikálása a hazai szakma számára.

Az Aktív Szülés Program munkacsoportban megalakulása óta egyéni és csoportos konzultációt, valamint relaxációs csoportot tartok, és dolgoztam kórházi osztályhoz kapcsolódva a szülésfelkészítésben is. Magánrendelésemen elsősorban gyermekáldásra várva, a várandósság idején, a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szüléssel, a babáról való gondoskodás dilemmáinak kérdéseiben, valamint e kitüntetett időszakban zajló párkapcsolati konfliktusok kapcsán keresnek fel.

Gyermekeim, Kristóf és Fruzsi segítettek és segítenek abban, hogy saját élmény szinten is megtapasztalhassam az anyává válás és anyaság sokszínű érzelmi palettáját.