Figyelem! Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információk Megértettem!

Nyitott Akadémia

Nyitott Akadémia ...a lélek dolgai Az online jegyek elkeltek!

Jól értem a gyerekemet? - ELŐVÉTEL
Mi állhat az adott jelenség vagy probléma hátterében?

Időpont

2017. február 22. szerda

Helyszín

Debrecen
Lovarda - 4028 Debrecen, Kassai u. 26.
Bővebb információ a helyszínről
2017. február 22. szerda
18:00
vekerdy_tamas.gif Dr. Vekerdy Tamás
gyermek-szakpszichológus
Jól értem a gyerekemet? - Mi állhat az adott jelenség vagy probléma hátterében?

Az előadásra online csak elővételes jegy váltható. Amennyiben diák- vagy Napló előfizetői kedvezményt szeretnél igénybe venni, azt a helyszíni jegyirodákban (Lovarda, Tourinform, Hajdú-bihari Napló) teheted meg a kedvezményre jogosító igazolvány bemutatásával.

Helyszíni jegyértékesítés december 16-tól!

***

A gyerek sok esetben nem tudja szavakba önteni azt, hogy mi okoz számára félelmet, nehézséget vagy szenvedést. Talán nem is tud még beszélni, vagy olyan belső élményeket él át, amelyeket csak érzékel, de nem ért. Esetleg mond valamit, amit meg tud ragadni – például azt, hogy a szörnyektől fél –, de valójában valami egészen más jelenti a problémát, például az, hogy érzékeli a szülei közötti feszültséget, és attól szorong, hogy el fognak válni.

Szülőként ezért gyakran csak a gyerek viselkedésének megváltozásából, illetve különböző testi tünetekből érzékeljük azt, hogy valami baj van – és nem feltétlenül értjük, vagy félreértjük, hogy valójában mi is a baj. Ha pedig nem látjuk, hogy mivel állunk szemben, akkor nehezen fogunk tudni jól, hatékonyan segíteni. Éppen ezért alapvetően fontos, hogy megtanuljuk helyesen kódolni az észlelt jeleket, pontosan kérdezni, és értően hallgatni a gyerek válaszait.

Dr. Vekerdy Tamás új előadásában ehhez kíván segítséget nyújtani, több évtizedes gyermekpszichológusi praxisa alapján, a tőle megszokott élvezetes, lebilincselő stílusban. Legyen szó csecsemőről, kisgyerekről, iskolásról vagy kamaszról, bőven adódnak olyan helyzetek, amikor nem egyértelmű, hogy valójában mi is a gond, vagy hogy mi állhat annak hátterében. Mit tegyünk ilyenkor? Hogyan fejtsük meg, mit jelenthet, amit tapasztalunk?


Vissza az előző oldalra
Ügyfélszolgálat