Felhívjuk figyelmedet ünnepi nyitva tartásunkra: Irodánk december 22-től január 8-ig zárva tart. Január 8-tól a megszokott nyitva tartási idő szerint várunk!
Szegleti Gabriella, Dr. Szondy Máté

Tudatos jelenlét tréning figyelemhiányos (hiperaktív) gyerekeknek - 1. RÉSZLET
Hat alkalmas tréning szülők és gyermekek számára

30. október

Részletek

 • Dátum:

  2017. október 30., hétfő

 • Helyszín:

  BUDAPEST

  FLOW Oktatóközpont - 1122 Budapest, Széll Kálmán tér 21. fsz. | 1-es KAPUCSENGŐ

 • 1207-szegleti-gabriella.jpg

  14:30

  Szegleti Gabriella

  klinikai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus

  Bővebb információ a szerzőről…

  Tudatos jelenlét tréning figyelemhiányos (hiperaktív) gyerekeknek - 1. RÉSZLET - Hét alkalmas tréning szülők és gyermekek számára

Ismertető

A gyerekneveléssel kapcsolatos rózsaszín köd (tökéletes szülő, anya, apa, álom-gyerek) a legtöbb esetben gyorsan eloszlik a gyermek születése után. A gyerek sír, hisztizik, feszegeti a határokat, nem akar enni, nem akar aludni, nem fogad szót, mi pedig egyre frusztráltabbak, fáradtabbak, kialvatlanabbak vagyunk. Ha pedig a gyerekünk hiperaktivitással küzd, a feszültség még nagyobbá válhat.

A tudatos jelenlét (mindfulness) egy speciális figyelmi állapot: ilyenkor a figyelmünk tudatosan a jelenre, az „itt és mostra” irányul, az élményeinket ítélkezés, értékelés nélkül figyeljük meg és nem hagyjuk, hogy automatikusan ezek irányítsák a viselkedésünket.

A kutatások szerint a tudatos jelenlétre való képesség már gyerekkorban növelhető. Ez különösen hasznos a figyelemszabályozási problémákkal küzdő gyerekek számára: csökkennek a hiperaktivitás, impulzivitás és figyelemzavar tünetei.

A csoportos trénig során a gyerekek játékos feladatokkal növelhetik a tudatos jelenlétre való képességüket, ami javítja a koncentrálóképességüket és feszültségkezelő képességüket. A gyerekek mellett a szülők is kapnak ötleteket a tudatos jelenlét gyakorlására, ami segít annak az elfogadásában, hogy nem vagyunk tökéletes szülők és a gyermekünk sem egy tökéletesen programozott robot. Ez csökkenti a neveléssel és fegyelmezéssel kapcsolatos feszültség intenzitását.

A tréning fő témái:

Nevelési alapelvek (szülők számára)

Figyelemirányítás

Feszültségszabályozás

Belső állapotokhoz, gondolatokhoz való viszony

A hat alkalmas tréning első két alkalmára csak a szülőket várjuk. Az alkalmak hétfőnként 14:30-kor kezdődnek: október 30., november 6., november 13., november 20., november 27., december 4.

A tréningsorozat ára 60.000 forint, ami fizethető két részletben. Erről bővebb tájékoztatást a jelentkezést követő kapcsolatfelvételkor ad kollégánk.