Steiner Kristóf

Hedonizmus és veganizmus
Újévi főzőkurzus Steiner Kristóffal

12. január

Részletek

TELTHÁZ!

Ismertető

Mi lenne, ha az új esztendő alkalmából fogadalmak és megvonások helyett egyszerűen csak elhatároznánk: felelősségteljes hedonisták leszünk?

Ahelyett, hogy kalóriákat számlálgatnánk, vagy „soha többé szénhidrát”, és „este hat után nem eszem” törvények közé szorítanánk magunkat, próbáljuk ki, milyen ízes az élet növényi alapanyagokat felhasználva, ám semmiféle más szabályt nem kőbe vésve. Vegánként megtanultam, hogy gond nélkül falatozhatok a hűtőszekrény előtt állva hajnali kettőkor, és mit sem számít, ha úgy döntök: még egyszer szedek a főételből, vagy elmajszolok még egy fél szelet süteményt.

És bár egy évtizeddel ezelőtt még „mobil” 15-20 kilóval küszködtem, 55 és 85 kiló között ingadozott a súlyom, és vagy éheztettem magam, vagy non-stop zabáltam, hála annak, hogy az étel értelmet nyert az életemben, nem csak a súlyingadozásnak, de a mentális betegséggel, az étkezési zavarral is leszámoltam. Ennek szellemében invitálok 20 fanatikus „foodie”-t egy felejthetetlen főzőkurzusra, ahol borral koccintunk és nem vizet prédikálunk, és ahol négy csodás fogást készítünk el közösen, majd falunk fel egy jó hangulatú vacsorán. 

Az est során elkészítendő menüsor:

Előétel:

Csicsóka és fehérrépa leves tahinikrémmel, tökmagolajjal

Főétel:

„Arany Pásztor Pite” – csicseriborsó, datolyaszilva, és sárga kaliforniai paprika raguval, sütőtök pürével megfejelve, sütőben sütve, sárgarépa, és aranymazsola salátával, pirított tökmaggal megkoronázva

Saláta:

Sütőben sült édesburgonya-hajó gesztenyés muhamarával – szárított paradicsom és sültpaprika krémmel

Desszert:

Mogyoróvajas, sós karamellás csokoládé trüffel

A jegy ára a főzőkurzus és a vacsora árát is tartalmazza. FIGYELEM: mivel a helyek rendszerint kevesebb, mint 24 óra alatt betelnek, a gyors előregisztráció mihamarabb javasolt. Nagy szeretettel és fergeteges vegán remekekkel várunk mindenkit.