Felhívjuk figyelmedet ünnepi nyitva tartásunkra: Irodánk december 22-től január 8-ig zárva tart. Január 8-tól a megszokott nyitva tartási idő szerint várunk!
Ha karácsonyra szeretnél rendelni tőlünk, akkor december 18-én éjfélig várjuk a megrendelésedet, amelyet a GLS futárszolgálat legkésőbb december 21-én kiszállít.
Al Ghaoui Hesna

Félelemből erőforrás
Egynapos tréning Al Ghaoui Hesnával

24. február

Részletek

 • Dátum:

  2018. február 24., szombat

 • Helyszín:

  BUDAPEST

  Nyitott Akadémia Központ - 1122 Budapest, Széll Kálmán tér 21. (első emelet)

 • 1218-al-ghaoui-hesna.jpg

  10:00

  Al Ghaoui Hesna

  újságíró, haditudósító

  Bővebb információ a szerzőről…

  Félelemből erőforrás - Egynapos tréning Al Ghaoui Hesnával

TELTHÁZ!

Ismertető

Vajon miért tartja a legtöbb ember a félelmet negatív érzésnek? Talán azért, mert – sokszor alattomosan – elkezdi átvenni az irányítást az életünkben, és olyan döntésekre sarkal minket, amelyekkel nehezen azonosulunk. Mert bár a félelem felszínre hozhatja a legjobb, de sajnos a legrosszabb oldalunkat is. Hogy mitől függ, hogy melyiket? Hogy hogyan alakul ki bennünk a félelem érzése, milyen fiziológiai folyamatok játszódnak le ilyenkor a szerveztünkben, amelyek befolyásolják, hogy végül miként viselkedünk, milyen döntéseket hozunk, és hogyan érezzük magunkat a bőrünkben? Hogyan lehet a félelmet hajtóerővé alakítani? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a workshop során.

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima díjas újságíró, haditudósító az elmúlt tizenöt évben több mint húsz országból, köztük számos háborús terepről tudósított. Megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Elkezdett alaposabban foglalkozni a témával, kutatókat keresett fel, hogy megtudja, mi történik az agyunkban, az izmainkban, amikor félünk, és világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan vehetjük észre, ha a félelem alattomosan elkezdi irányítani a szokásainkat, a viselkedésünket. Elképesztő kutatásokat fedezett fel arról, hogy nem csupán a stressz képes hatni a testünkre és a pszichénkre, hanem ez működik fordítva is: megtanulhatjuk befolyásolni a veszélyérzet által kiváltott fiziológiai folyamatokat, és azok hatását is a szervezetünkre. 

A workshop 10-16 óráig tart, közben ebédszünettel.