Kedves Barátunk!

Márciusban különleges csemegét tartogatunk spirituális beállítottságú vendégeink számára, hiszen Müller Péter és Balogh Béla első alkalommal szerepel együtt a Nyitott Akadémia Pódiumon, egy olyan téma kapcsán, amely mindkettejüket erősen foglalkoztatja.

A KÜLSŐ ÉS BELSŐ VÁLTOZÁSOK JELENTÉSE ÉLETÜNKBEN

Azt mondják, a nagy, globális változások korát éljük. Minden átalakulóban van, és új formát keres - és ennek leképeződéseként egyéni életünkben is mintha egyre gyorsabban váltanák egymást az események.

Ez érthető módon megrémít bennünket, hiszen az új, az ismeretlen általában bizonytalannak és ijesztőnek is tűnik - kiváltképp, ha nem értjük, mi miért történik velünk és bennünk.

Pedig - ahogyan Osho egyik művének címe is üzeni - az egész a változásról szól! A változások éppenséggel elkerülhetetlenek életünkben, ráadásul sokszor bizonyos idő elteltével az is kiderül, hogy ami korábban rossznak, rémületesnek, pusztítónak tűnt, álruhába öltözött áldás volt, ami által többek lettünk, mint előtte voltunk.

Ez azonban csak abban az esetben történhet így, ha a bölcs zen mondás szerint képesek vagyunk fogadni azt, ami jön, s elengedni azt, ami megy. Ha görcsösen kapaszkodunk abba, ami/aki menni akar, akkor elkerülhetetlen, hogy fájdalmas, mély sebeket szerezzünk.

Ez persze általánosságban igen egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, annál nehezebb és bonyolultabb, amikor saját életünkben találkozunk vele. Ahol félelmet, szenvedést, kiszolgáltatottságot érzünk, ott emberpróbáló feladat "okosnak" lenni. Ha egyáltalán nem értjük a velünk történtek okát és jelentését, akkor szinte lehetetlen is.

De hogyan értelmezzük azt, ami az esetek egy részében homályosnak, zavarosnak, megfejthetetlennek, sőt, akár értelmetlennek és kifejezetten kegyetlennek tűnik? Erre a kérdésre keresi a választ a március 23-i Nyitott Akadémia Pódium két kiváló előadója.

Jelentkezem a március 23-i Nyitott Akadémia Pódiumra! >>

"Talán különös dolog ilyet mondani, de egyedül a fejlődésben, az átalakulásban és a változásban találhatjuk meg az igazi biztonságot."
(Anne Morrow Lindbergh)

Müller Pétert a külső és belső változások jelentése már hosszú évtizedek óta foglalkoztatja, hiszen egyik legismertebb műve, a Jóskönyv sem más, mint a változások könyve.

A Ji-King - a téves vélekedésekkel ellentétben - NEM a jövőt mondja meg, csupán javaslatokat tesz, megmutatja, mit érdemes tenni, hogy a dolgok jó irányba alakuljanak.

Abban nyújt segítséget, hogy értelmezni tudjuk a jelent, és átlássuk, hogy egyes cselekedeteink milyen következményekhez vezetnek. Így valóban következtetni tudunk a jövőnkre - ám befolyásolni, alakítani is képesek vagyunk azt!

Ez óriási lehetőséget jelent: a választás esélyét adja a kezünkbe. Érdekesség, hogy még a világhírű pszichológus, Jung is gyakran használta a Ji-Kinget, mert meggyőződése volt, hogy válaszainak találatértéke messze túlmutat a véletlen valószínűségen.


"Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá - segíteni kell neki."
(Müller Péter)

Müller Péter március 23-i előadásában arról fog beszélni, hogy miként kereshetjük meg az életünkben tapasztalt változások valódi jelentését - hiszen csak a helyes értelmezés birtokában reagálhatunk megfelelően, s alakíthatjuk jövőnket pozitívan.

A neves gondolkodó egyik legfontosabb, legizgalmasabb előadása, amelyben több évtized alatt összegyűlt tudásából és tapasztalatából igyekszik átadni egy nagy szeletet.


Balogh Béla már A tudatalatti tízparancsolata című könyvben is megírta, hogy gondolataink meghatározó befolyással bírnak életünk alakulására. Sokszor nagyon akarjuk, vágyjuk a pozitív változást, életkörülményeink javulását, gondolatainkkal mégis a meglévő helyzet energiáját tápláljuk.

Miért? Hogyan? Máskor minden erőnkkel el szeretnénk kerülni, hogy valami bekövetkezzék - mégis megtörténik. Vajon mikor "engedelmeskednek" a külső események akaratunknak, s mikor állnak ellen neki?

Mit jelezhetnek azok a globális szintű, meglehetősen ijesztőnek tűnő változások, amelyeket a legkülönbözőbb területeken tapasztalhatunk magunk körül? Hogyan hatnak ezek hosszútávon egyéni életünkre?

S fordítva: egyéni hozzáállásunk, életünk megváltoztatásával milyen mértékben hathatunk vissza környezetünkre? Hány "fecske" kellene ahhoz, hogy a komor, baljós események pozitív fordulatot vegyenek? Visszafordítható-e még ez a folyamat, s ha igen, hogyan?

Erről (is) fontos információkat kaphatunk majd Balogh Béla március 23-i előadásában.

Jelentkezem a március 23-i Nyitott Akadémia Pódiumra! >>

Nyitott Akadémia Pódium
Balassi Intézet
2011. március 23. 19.00

Üdvözlettel:
A Nyitott Akadémia csapata

500 Ft ajándék a feliratkozáskor*
5 meglepő kérdés,
hogy megtudd:
Hogyan tévesztenek meg
napjaink szellemi vezetői,
miközben ezreket fizetsz ki
a meg nem kapott segítségért?
 A háromrészes tanulmányból megtudhatod:
 -  Kit nevezhetünk mesternek, és ki nevezheti magát mesternek?
 -  Ki az, akire nyugodt szívvel rábízhatjuk magunkat?
 -  Hogyan döntsük el, melyik hitre, módszerre, programra van szükségünk?
 -  Minek alapján mondhatjuk ki az ítéletet: ez a mester, ez pedig a szélhámos?
 -  Mire figyeljünk, hogy a kétségbeesés legsötétebb órájában se keveredjünk egy csaló vagy egy szekta hálójába?
Kattints ide a feliratkozáshoz
és az ajándék 500 Ft-ért! >>
* Az ingyenes tanulmányt mindenki letöltheti, de az ajándék 500 Ft-ért cserében mi is kérünk valamit.
KÖVETKEZŐ KURZUSUNK
HÍREK, ÚJDONSÁGOK
Május 14-én technikai okok miatt elmarad az egész napos Nyitott Akadémia! A kellemetlenségért elnézést kérünk, a meghirdetett előadásokat pedig szándékaink szerint egy későbbi alkalommal bepótoljuk.
2011. április 20.
Ha legalább 6 hónapos, és legfeljebb 4 éves korú a gyermeked, akkor kérjük, oszd meg velünk a tapasztalataidat! A vizsgálat azt a célt szolgálja, hogy hasznos tudnivalókkal támogassuk a várandós édesanyákat...
2011. április 3.
Idén tavasszal utoljára, tehát aki a közeljövőben szeretne részt venni rajta, annak érdemes eljönnie. A helyszín ismét a Nyitott Akadémia központja, XII. Moszkva tér 12. Regisztráció a "jelentkezés" menüpont...
2011. március 1.
WEBSHOP
Rendeld meg Popper Péter Lélekrágcsálók című könyvét 25% kedvezménnyel!
Megrendelem!
Rendeld meg Pál Ferenc A függőségtől az intimitásig - Vágy, élmény, kapcsolat című könyvét 25% kedvezménnyel!
Megrendelem!
Rendeld meg Bagdy Emőke Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyvét 25% kedvezménnyel!
Megrendelem!
Könyveink az előadások kibővített anyagait tartalmazzák, ezért új élményt jelentenek azoknak is, akik már hallották a témával kapcsolatos előadásokat.
Kattints ide, és olvasd el!
Ha nem értél rá eljönni, vagy ott voltál, és újra meghallgatnád, kattints ide, és hallgasd meg!
A Nyitott Akadémia előadásai immár DVD-n is elérhetők, hogy újra átélhesd a teljes élményt. Kattints ide, és nézd meg!
FACEBOOK
UTALVÁNYOK
2008 januártól vásárolhatsz nálunk
az alábbi utalványokkal is:
Nemzeti Üdülési Szolgálat:
Üdülési csekk

Sodexho PASS:
Sodexho Pass AJÁNDÉK utalvány
Sodexho Pass KULTÚRA utalvány
Sodexho Pass ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS utalvány

ACCOR Ticket Services:
Accor Top Premium ajándék utalvány
Accor Ticket Culture kultúra utalvány

CADHOC utalványok:
CADHOC+
Sulicsekk
Művelődési csekk
Kultúrcsekk

 
Jelentkezés és információ:
Jelentkezési lap
Kulcslyuk Kiadó Kft.
1122 Budapest, Moszkva tér 12. Hétfő, Szerda: 13-17 óráig,
Kedd, Csütörtök, Péntek: 9-13 óráig.
Tel: +36 1 201 4488, +36 20 807 3474
Fax: +36 1 212 2602
E-mail: info@nyitottakademia.hu
 
A rendezőség fenntartja a műsor-
és helyszínváltoztatás jogát.
Támogatók
Affarone Kft.
Mesterkurzus; Rosszkedv, szomorúság, depresszió; Szeretet, szerelem, szexualitás; Önismeret, emberismeret, világismeret; Végzet, sors, szabad akarat; Titok, elhallgatás, őszinteség; Öröm, harmónia, boldogság; Magány és társ, féltékenység és hűség; Sorsdöntő találkozások, szülők és gyermekek; Félelem, hit, gyógyulás; Mit tehetünk magunkért? Az ember belső lehetőségei.; Öröm, fájdalom, tabu. Boldogság és keserűség a szexben.; Önzés és csalódás. A bennünk lakó árnyék.; Magára hagyott generációk. Fiatalok és öregek a huszonegyedik században!; Egészséges egyén, beteg társadalom? A hamis illúziók biztonsága.; A megbetegítő lélek. Civilizációs betegségek; Kényszerek fogságában. A panaszkodó ember.; Önként vállalt vakság. Menekülés a hétköznapokba.; Láthatatlan ellenségek: Gyávaság, gyűlölet, erőszak.; Az önmagát kereső ember. Bűntudat és feloldozás.; A család. Harcmező és béke-sziget; Vezetnek vagy megvezetnek? Mesterek, tanítók, lelki vezetők ma; Gyors élet, lassú halál? A fogyasztói társadalom csapdái; Felcserélt szerepek Nagyszerű nők, gyönyörű férfiak?; Boldogtalan kapcsolatok Döntés, felelősség, gyávaság; Kéretlen útravalók Kudarcok, traumák, csalódások; Hazugság, önámítás, érdek; Hová tűnt a nyugalom? Félelem, szorongás, pánik; Pénz, karrier, csillogás? A siker kényszere és lehetőségei.; A boldogság nyomában. Utak és tévutak; Családi játszmák; A szeretet művészete; Családi örökségünk - áldás vagy átok?; A Párkapcsolatok Iskolája; Krízishelyzetben. Kreatív problémamegoldás; Mindennapi játszmáink Az emberi kapcsolatok pszichológiája; Önmagunk felfedezése; Családi boldogság, családi pokol; Családi boldogság, családi pokol; Szeretők. A titkos viszonyok lélektana. ; Jövőnk titkai; Szülők és gyermekek - Jól értjük egymást?; Párkapcsolat-frissítés Unalom, megszokás, csapda; A vonzás törvénye Egy legenda és ami mögötte van...; Belső utakon; A tudattalan ösvényein Életünk rejtett mozgatói; Sors és önismeret Belső erőforrásaink felfedezése; Elrontott kapcsolatok; Szülők és gyermekek - Jól értjük egymást?; Végzet, sors, gondviselés; Hol rontottuk el? Párkapcsolati csapdák és kudarcok; Ki vagy te? Az emberi kapcsolatok misztériuma; Belső utakon - Önmagunk felfedezése; Kik vagyunk? Mit hozunk magunkkal? Családtól családig; Szülők és gyerekek - Értjük egymást?; Mit akarunk egymástól? Mit akarjunk egymástól? (Szülõk, tanárok, gyerekek...) ; Társtaláló Ha nem tudod, miért vagy egyedül...; Párkapcsolati mítoszok Csábítás, szex, monogámia ; Gyávaság, önámítás, illúziók Az emberi méltóság visszaszerzése; A lélek karbantartása Önfejlesztés, stresszkezelés, szorongáscsökkentés; A belénk égett múlt Elengedés, megbocsátás, újrakezdés ; Utak egymáshoz Empátia, kommunikáció, konfliktuskezelés; Önmagunk felfedezése; Mit akarunk egymástól? Szerepek és elvárások a párkapcsolatban; Hol rontjuk el? Konfliktusok a szülő-gyermek kapcsolatban; Nők, férfiak, párkapcsolatok; Intimitás Az emberi kapcsolatok meghittsége; Önfejlesztés és a lelki állóképesség megteremtése; Elrontottuk? Helyrehozhatjuk? A sikeres szülő-gyermek kapcsolat; Gondolataink teremtő és pusztító ereje ; A harmonikus élet lehetőségei egy diszharmonikus társadalomban; Harmónia és rivalizáció a párkapcsolatokban; Önfejlesztés, stresszkezelés, szorongáscsökkentés; Mit akarunk egymástól? Mit akarjunk egymástól? A sikeres szülő-gyermek kapcsolat; Megbocsátás-tréning; Megbocsátás-tréning; Miért vagyunk boldogtalanok? Férfiak, nők, párkapcsolatok ; Önismereti tréning Dr. Csernus Imre; Gondolataink teremtő hatalma; A boldogság nyomában; Önmagunk felfedezése; Önismereti tréning Dr. Csernus Imre; Önismereti tréning Dr. Csernus Imre; A jól működő párkapcsolat titkai; Mit akarunk egymástól? Mit akarjunk egymástól? Szülők és gyermekek; Megbocsátás-tréning; Elrontottuk? Helyrehozhatjuk? Kisgyermekkortól a kamaszkorig; Önismereti tréning Dr. Csernus Imre; Az öröm művészete; Vágyaink: szárnyak vagy börtönfalak? Illúziók, szenvedélyek, függőségek; Hogyan lehetnénk boldogabbak?; Családunk: harcmező vagy békesziget? Konfliktusok és megoldások; Elrontottuk? Helyrehozhatjuk? A sikeres szülõ-gyermek kapcsolat; Jól értjük egymást? Jól szeretjük egymást? Szülők és gyermekek; Az öröm művészete; Gyávaság, önámítás, illúziók Az emberi méltóság visszaszerzése; A jól működő párkapcsolat titkai; Megbocsátás-tréning Prof. Dr. Bagdy Emőke; Az öröm művészete; Illúziók, hazugságok és konfliktusok a párkapcsolatban; A változások teremtő és pusztító hatalma; A belénk égett múlt Elengedés, megbocsátás, újrakezdés; Önismereti tréning Dr. Csernus Imre; Megbocsátás-tréning Prof. Dr. Bagdy Emőke; A belénk égett múlt Elengedés, megbocsátás, újrakezdés; Hogyan lehetnénk boldogabbak?; A jól működö párkapcsolat titkai; A jól működö párkapcsolat titkai; Önfejlesztés, önmegvalósítás, önmeghaladás; Önismereti tréning Dr. Csernus Imre; A Párkapcsolatok Iskolája 1.; Az öröm művészete; Elengedés, megbocsátás, újrakezdés; Az öröm művészete; Az öröm művészete; A Párkapcsolatok Iskolája 1.; A jól működő párkapcsolat titkai; A Párkapcsolatok Iskolája 2.; A Párkapcsolatok Iskolája 2.; A jól működő párkapcsolat titkai; A Párkapcsolatok Iskolája 3.; A Párkapcsolatok Iskolája 3.; Visszatalálunk egymáshoz? Elakadások, problémák, krízisek a szülő-gyermek kapcsolatban; Megbocsátás-tréning Prof. Dr. Bagdy Emőke; Hogyan lehetnénk boldogabbak?; Párkapcsolati konfliktuskezelés szavak helyett tettekkel ; A külső és belső változások jelentése életünkben ; Megbocsátás-tréning Prof. Dr. Bagdy Emőke; Családi örökségünk Áldás vagy átok?; Szex, szerelem, gyermekáldás; A magyarság genetikai eredete; Hazugságok a szex körül; Tari Annamária, Dr. Lux Elvira, Popper Péter, Müller Péter, Dr. Csernus Imre, Mireisz László, Dr. Kígyós Éva, Hankiss Elemér, Dúl Antal, Váradi Tibor, A. J. Christian, Kornis Mihály, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Dr. Ranschburg Jenő, -, Dr. Sári László, Wéber Péter, Dr. Mohás Lívia, Dr. Pándy Mária, F. Várkonyi Zsuzsa, Dr. Csepeli György, Horváth Zoltán, Kalo Jenő, Dr. Baktay Miklós, Paulinyi Tamás, Dr. Haraszti László, Balogh Béla, Feldmár András, Dr. Belső Nóra, Dr. Daubner Béla, Dr. Domján László, Dr. Vekerdy Tamás, Dr. Rihmer Zoltán, Prof. Dr. Tringer László, Csányi Vilmos, Matolcsi-Papp Zoltán, Réz András, Bácskai Júlia, Dr. Czeizel Endre, Heller Ágnes, Sas István, Szervezés alatt, Dr. Mérő László, Szendi Gábor, Carla Galli, Fiáth Titanilla, Dr. Szondy Máté, Sz. Mikus Edit, Kánya Kata, Dr. Szőllőssy-Csoma Enikő, Dr. Lukács Béla, Zsolt Péter, Dr. C. Molnár Emma, Mester Dóra Djamila, Pál Ferenc (Feri atya), Dr. Buda Béla, Dr. Hajduska Marianna, Dr. Komlósi Piroska, Dr. Angster Mária, Beata Bishop, Dr. Koltai Mária, Böjte Csaba testvér, Dr. Kádár Annamária, Stenger Györgyi, Alyss Thomas, Gary Chapman, Claudine Biland, Lois P. Frankel, Corinne Antoine, Peter Orban, Ann Gadd, Cziegler Orsolya, Ross Campbell, Phil Mollon, Birgit Laue, Dr. Henry Cloud & John Townsend, Thomas Schäfer, Dr. Les & Leslie Parrott , Láma Ole Nydahl, Margit & Rüdiger Dahlke, Dr. Lawrence Crabb, Hermann Meyer, Eisler Olga, Johannes Neuhauser, Fischer Eszter, Ole Hallesby, Eva-Maria & Wolfram Zurhorst, Klausbernd Vollmar, Em Griffin, Paul Ginnis, Barabási Albert-László, Selymes Orsolya, Jelto Drenth, Szilágyi Vilmos, Dr. Almási Kitti, Hevesi Krisztina, Pap János, Prof. Dr. Bányai Éva, Pampuryk Péter, Dr. Boldizsár Ildikó,