Figyelem! Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információk Megértettem!

Nyitott Akadémia

Tari Annamária

pszichológus

Tari Annamária

Klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, szűkebb szakterülete a pszichoanalízis (pszichoanalitikus kandidátus).
Tari Annamária tizenöt éves korában döntötte el, hogy pszichológus lesz. Egyik gimáziumi tanára azt kérdezte az órán, hogy "ki tudja, mit jelent a pszichoanalízis?" Annamária akkor határozta el, hogy ezzel a tudománnyal kell foglalkoznia.

"Nehézfiúkkal" kezdte

Első diplomáját gyógypedagógusként szerezte, és a főiskola utolsó évében már felvételizett az ELTE-re, pszichológia szakra. A két diploma és a gyógypedagógusi előélet kimondottan hasznos volt a pályája során. Eleinte nehezen kezelhető gyerekekkel foglalkozott egy fiúnevelő otthonban, aztán intézetből kikerült gyerekek utógondozásával folytatta, majd öt évig volt fiatalkorú bűnelkövetők hivatásos pártfogó-felügyelője Kőbányán.
Ezután képezte át magát klinikai szakpszichológussá, de mai napig rengeteget profitál azokból a tapasztalatokból, melyeket a nehezen kezelhető fiatalokkal való munkája során szerzett.
A kórházi gyakorlat mellett folytatta szakmai képzését, megszerezte a pszichoterapeuta és pszichoanalitikus címet.

"Ha vannak kérdéseid, amiket sosem mertél kimondani"

A médiaszereplést a kilencvenes évek második felében kezdte, először az MTV Repeta című, délutáni középiskolás korosztálynak szóló magazinműsorába hívták rendszeresen tanácsot adni. Legtöbben az RTL Klub Reggeli című műsorából vagy a Viva zenei csatorna Intim szféra című műsorából ismerhetik; szerepelt a Magyar Rádió, a Klubrádió és a Radiocafé adásaiban is.
2003-ban jelent meg első könyve Intim szféra címmel, mely a 17-25 éves korosztály problematikájával folalkozik, mely a hasonló című tévéműsor anyagából válogat.
"Az Intim szféra könyv gondolata nem sokkal a VIVA Televízión futó műsor befejezése előtt fogalmazódott meg bennem, mert a kapott levelek és visszajelzések egyértelműen mutatták, hogy a pszichológiai problémák és kérdések egyre fontosabbak mindenkinek. Egy olvasmányos, de klinikai szempontból korrekt és használható információkat tartalmazó, ismeretterjesztő könyvet szerettem volna létrehozni, megtartva a műsorban megismert stílust" - írja Annamária a könyv honlapján.

A lelkünket is kell ápolni

A visszajelzések szerint a könyvet nagyon jól fogadták a fiatalok, és a szakemberek szerint is hiánypótló felvilágosító irodalom született. Annamária hivatásának tekinti, hogy segítsen a fiataloknak. Egyik legfontosabb törekvése, hogy megváltoztassa azt a nézetet, mely szerint, aki pszichológushoz jár, az bolond vagy öngyilkosjelölt, de biztos hogy valami nem stimmel nála. Szerinte, ha természetes, hogy ápoljuk a testünket, ugyanilyen megszokottá kéne válnia, hogy a lelkünkkel is foglalkozunk. Legfontosabb célkitűzése a pszichológiai ismeretek széles körű terjesztése, a pszichológiai kultúra fejlesztése.

Szerzőink, előadóink

Ügyfélszolgálat