Kalo Jenő a Magyar Asztrológusok Szövetségének elnöke

"Budapesten születtem 1952-ben.
Korán találkoztam a misztikumok világával, mert anyámat is érdekelte ez a téma. Volt egy asztrológus barátnője akivel időnként összejöttek. Engem kiküldtek a szobából s ez még inkább felkeltette az érdeklődésemet. 14 éves voltam, amikor megtanultam kártyát vetni; ezután következett a tenyérelemzés egy gimnazista osztálytársam jóvoltából, és rövidesen az asztrológia.
1974-ben végeztem a Buddhista Missziónál, de már egy évvel előbb elkezdtem oktatni. Első pillanattól fogva tudtam: asztrológusként kívánom élni az életem.
A 70-es években ez eléggé képtelenségnek tűnt. Egy ideig próbáltam a szüleimnek eleget tenni és egy elfogadott szakmát választani, de nem sikerült. Előfordult, hogy a cég tönkrement ahol elhelyezkedtem (nem miattam). Jöttek a jelek, míg végül elindultam a saját utamon.
Hivatalosan 1978-tól tevékenykedem asztrológusként. Majd Szőnyi Magdával találkoztam aki a tanítványom lett és felhívta a figyelmem arra, hogy a Juhász-klinikán - magunk között csak így hívtuk - indul egy Jungiánus munkacsoport oda csatlakoztam és innentől elkötelezett híve lettem a pszichológiának is. Csodálatos emberekkel találkoztam egyrészt itt, másrészt a buddhizmus kapcsán. Így merészelem barátomnak mondani, de inkább mesteremnek Dr. Koronkai Bertalant, Dr. Daubner Bélát, Dr. Schnell Endrét és hosszú névsor következne, amit részletesen leírtam a Gyógyulás Szelencéje című könyvsorozat köszönetnyilvánítás címszó alatt. Még a 70-es években ismerkedtem meg Janák Lajossal, Mireisz Lászlóval és Müller Péterrel is akikkel azóta is tartom a kapcsolatot. Mindegyikük mély hatást gyakorolt rám. Azok is, akiket nem soroltam itt fel, hiszen minden ember tükrünk valamilyen módon.

Egy-két adat távirati stílusban:

1969 megismerem a feleségemet. 1971 összeházasodunk. Megszületnek a gyermekeink: Ámor 1972, Márk 1982, Alexandra 1988 /meghalt 10 nappal a születése után/, Botond 1989, Noel 1993.

1990-1994-ig Fővárosi Képviselőtestület E.ü. Bizottsági tagja voltam, ahol egy természetgyógyász kórház létrehozásával bíztak meg. Ez a mai napig működik a XIX. kerületben.

1995-ben NLP Mester lettem. Nem tekintem magam sem mesternek, sem bölcsnek! Ezek csak nevek. A lényeg belül van.

1989-ben az Elixír újság alapítója voltam, 1997-től könyveket írok."

A Magyar Asztrológusok Szövetségének elnöke.

Eddig megjelent kötetei:

Asztrológiai útravaló
Gyógyulás szelencéje I-IV

Kalo Jenő legújabb könyvei

Boldogtalan kapcsolatok: döntés, felelősség, gyávaság

Baktay Miklós, Baktay Zelka, Csernus Imre, Kalo Jenő, Popper Péter

Gyors élet, lassú halál?

F. Várkonyi Zsuzsa, Kalo Jenő, Popper Péter, Sári László

Vezetnek, vagy megvezetnek?

Kalo Jenő, Paulinyi Tamás, Popper Péter

A család: Harcmező és békesziget

Bagdy Emőke, Kalo Jenő, Popper Péter, Ranschburg Jenő