Horváth Zoltán

"Talán nem véletlen, hogy a Mérleg jegyében születtem. Korán megtanultam, hogy nem arról szól az élet, amiről a legtöbb ember hiszi. Észrevettem, hogy a körülöttem élők nem igazán boldogok. Csupán szalmalángnyi örömük telik azokban a dolgokban, melyekbe nap, mint nap befektetik az energiájukat. Felnőve láttam, hogy a gazdagabbaknak mondottak épp úgy stresszesek, mint a többi ember. Az orvosok sem különbül néznek farkasszemet az elmúlással, mint betegeik, s a tudósok is csak relatív módon ismerik a világ jelenségeit, minden pillanatban újabb és újabb dolgokat fedeznek fel, a régiek pedig elavulnak. Miután konstatáltam, hogy körülöttünk minden szüntelenül változik és csak töredékes a tudásunk ezekről a folyamatokról, nem elégedtem meg ennyivel. Kutatni kezdtem a miértek után. Nem átallottam mindent befogadni, amit az élet elém tett. Kaptam hideget-meleget, mint mindenki. Sok mindent kipróbáltam. Mindennek és mindenkinek köszönhetek valamit.

Azután szépen, lassan körvonalazódni kezdtek a dolgok. Be kellett látnom, hogy a folyamatokat nem érdemes külön-külön részekre darabolni és úgy vizsgálni. A testnek nincs értelme tudat nélkül, a szívnek érzelem nélkül, a gondolatnak fej nélkül. Egyik feltételezi a másikat. Még velem született különleges képességeimmel sem volt könnyű megszoknom, hogy a dobozolós technika helyett az egységes, idegen szóval holisztikus szemlélet áll közelebb a valósághoz. Tizenegy év alatt végzett, több ezer személyes konzultációval és elemzéssel a hátam mögött úgy érzem, a bennem összegyűlt megannyi tapasztalatot érdemes megosztanom másokkal.

Időközben számos sajátos módszert fejlesztettem ki, melyeknek köszönhetően eredményesen sikerült a hozzám forduló embereknek segítenem életük harmonikussá formálásában. A mindennapi stressz leküzdésére, a gyötrő és depressziót okozó lelki terhek (gátak) megszüntetésére kiemelt hangsúlyt helyezek. Ezek elválaszthatatlanok a személyiségünktől, lévén jellemünkből, szokásainkból, életmódunkból fakadnak. Ezért nem könnyű változtatni rajtuk. De módszereimmel ez lehetséges. A másik fő problematika, amivel szintén behatóan foglalkozom: a partnerkapcsolatok, illetve az emberi kapcsolatok. Igyekszem testi-lelki-szellemi szinten is kideríteni a problémák gyökerét és rávilágítani, hogy milyen irányba kellene elindulnunk a megoldás felé, s közben milyen csapdákat és milyen félreértéseket érdemes elkerülnünk. Ez a honlap is azért született, mert célul tűztem ki, hogy minél több embernek fogom megmutatni, hogy igenis van más választásuk, mint beletörődni a sorsukba. Hiszem, hogy közérthetően és valódi segítséget nyújtva minden fórumon lehet, sőt, muszáj a test-lélek-szellem egységes szemléletéről beszélni. Annál is inkább, mert tapasztalataim szerint ez a hozzáállás a mindennapi problémák megoldásának záloga.

Szeretném, hogy ha te is kiválogatnád az általam nyújtott lehetőségek sorából a neked tetszőeket, vagy a számodra éppen szükséges ötleteket, módszereket, azután szabadon kipróbálnád azokat, majd ami bevált közülük, azt rendszeresen használnád is. Tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenkinek elegendő elolvasni egy cikket, vagy meghallgatni egy előadást ahhoz, hogy "meggyógyuljon". Éppen ezért számtalan egyéb lehetőséget is teremtek, ahol akár személyes tanácsadáson, akár csoportosan, kötelezettségek nélkül megismerhetőek az általam kifejlesztett és alkalmazott technikák. Böngészd át a weboldalamat, s találj rá arra az üzenetre, amelyik neked szól!"

www.harmonikuselet.hu

Horváth Zoltán legújabb könyvei

Az önmagát kereső ember

Baktay Zelka, Csányi Vilmos, Horváth Zoltán, Popper Péter

A megbetegítő lélek

Horváth Zoltán, Popper Péter, Váradi Tibor