Figyelem! Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információk Megértettem!

Nyitott Akadémia

Fiáth Titanilla

pszichológus, kulturális antropológus

Fiáth Titanilla Az ELTE magyar, pszichológia és kulturális antropológia szakának elvégzését követően, illetve a klinikai szakpszichológus képzés mellett börtönpszichológusként helyezkedett el. A témakörről több, főként antropológiai kérdéseket körüljáró cikke jelent meg (a fogvatartotti hierarchiával, térhasználattal, dekorációval, magatartási szabályokkal stb. kapcsolatosan). Elsősorban a szimbolikus vagy interpretatív antropológia képviselői, különösen Kapitány Ágnes és Kapitány Gábor munkái befolyásolták az érdeklődését.

A kulturális jelenségekkel foglalkozó tanulmányok - az említetteken kívül az identitás és a romák általános iskolai oktatásának problémáiról szólók - mellett rendszeresen jelennek meg pszichológiai témájú írásai internetes honlapokon és magazinokban. Novelláival szerepelt az "Éjszakai állatkert", valamint a "Szomjas oázis" című, hazai nőírókat bemutató antológiákban. Legszívesebben továbbra is a Ludditák zenekar szövegeit egyengeti.

Fiáth Titanilla könyvei

Szerzőink, előadóink

Ügyfélszolgálat