A. J. Christian

A legnagyobb kaland önmagad felfedezése. Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor megtalálod azt a sok csodát, amelyet a szíved mélye rejt. Ám utad nem könnyű, sok-sok buktatóval terhes: a bizonytalanság és a kétely minden pillanatban újabbnál újabb falakat teremt. S noha napjainkban minden sarkon "bölcs tanítókba" botlasz, 2003 nyarán egy olyan létezőt ismerhetett meg a világ, aki nem tartja mesternek magát, nem tanít, csak a létével mutat utat.
A. J. Christian 1975. 07. 01-én, 00.07 perckor született Budapesten. Gyermekéveit éppúgy élte, mint bármelyikünk, ám tízesztendős kora körül fokozatosan megváltozott, azaz ahogy ő fogalmazott: "Szép lassan öntudatra ébredtem."
Változása nem állt meg, még húszesztendős sem volt, amikor egy hátizsákkal elindult otthonról, és csak hét hónap elteltével tért haza. A remeteségből tudatosan tért vissza: "Tudod, ott voltam az erdőben. Körülöttem csodálatos fák, ha jobbra néztem, hegyek, ha balra néztem, őzek - s egyszer csak rájöttem, hogy itt nem én leszek békés, csak rám telepszik a béke! Könnyű a lombok alatt nyugodtnak és türelmesnek lenni, de próbáld csak meg a 35 fokos kánikulában, a tömött déli buszon... Hirtelen rádöbbentem, hogy a lényeg az Életben van, s ha elvonulsz az élettől, nem leszel bölcsebb, épp csak elmenekülsz önmagad elől, elmenekülsz Mindentől."
Miután visszatért, egyre több tudást kereső ember tanult tőle. Christian mindezek ellenére a lehető legteljesebben élte az emberi életet, az anyagi világ minden örömét és bánatát megtapasztalta. S noha saját bevallása szerint jól érezte magát a hétköznapok pillanataiban, amióta két könyve, a Mit keresett ISTEN a nappalimban? és a Mit keresett ISTEN a hálószobában? megjelent, megszűntek számára az átlagos mindennapok: hétről hétre előadásokat, különféle foglalkozásokat tart, amelyeken minden kereső embert kortól, nemtől függetlenül befogad, és tanítások nélkül, lényével segít bennünket, hogy megtalálhassuk önmagunkat.

Christian már megjelent kötetei:
Mit keresett Isten a nappalimban?
Mit keresett Isten a hálószobában?
A teljesség tekintete
A teljesség hangja
A. J. Christian az anyagtól a szellemiségig
TALEN - A válaszok könyve

A. J. Christian legújabb könyvei

Miért vagyunk boldogtalanok?

A. J. Christian, Almási Kitti, Csernus Imre, Popper Péter

Hazugság, önámítás, érdek

A. J. Christian, Mérő László, Popper Péter, Sas István